Tarihte İlk Kez Memeli Embriyoları Uzay Koşullarında Yetiştirildi: Biz de Uzayda Üreyebileceğiz!
Birinci Elon Musk Diğerleri de dahil olmak üzere pek çok milyarder, gelecekte uzak koloniler kurmak için adımlar atıyor. Başka bir gezegene gitmek ya da başka bir gezegende yaşayabilmek sorunun bir parçası. Diğer bir kısım ise üremeİnsanların Dünya atmosferi dışında çoğalıp çoğalamayacağı ve mikro yerçekimi ve radyasyonda neler olduğu konusunda farklı görüşler var.
Yeni bir araştırmaya göre insanlık olarak “Gezegenimizin dışında üreyebilecek miyiz?”Sorunun cevabı kesinlikle şuydu: Belki . Belki çok hoş bir cevap değil ama en azından kesin bir hayır değil. uzay kolonileriHala gerçek olabilir.
Uzayda yetiştirilen ilk göğüs embriyoları
Tarihte ilk kez, Uluslararası Uzay istasyonu Memeli embriyoları mikroçevrede yaratıldı ve büyütüldü. Uluslararası Uzay İstasyonu gezegenin yüzeyinden yaklaşık 400 kilometre yüksekte yörüngede bulunuyor. Yamanashi Üniversitesi’nde moleküler biyolog Teruhiko WakayamaOnun liderliğinde yapılan çalışmada fare embriyolarının en azından başlangıç aşamalarında hayatta kalabildiği belirlendi.
Wakayama yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mars yolculuklarında hamilelik mümkün olabilir çünkü oraya ulaşmak altı aydan fazladevam edecek.”Zamanı geldiğinde çocukların sağlıklı doğabilmesi için araştırmalarına devam edeceklerini belirtti.
Aslında uzayda hamilelik ve üreme konusu bilim adamlarının uzun süredir üzerinde çalıştığı bir konudur. Hamilelik oldukça uzun uzun ve karmaşık Olabilir. Bu nedenle her aşama için farklı çalışmalar yapılıyor. Araştırmacıların paraformaldehitte geliştirip dört gün boyunca muhafaza ettiği embriyolar, daha sonra araştırma için dünyaya geri gönderildi.
Buna göre ISS’de veya mikro yerçekimi ortamlarında Embriyoların hayatta kalma şansı daha düşük olsa da, yaşayan embriyolar gezegenimizdeki emsalleriyle aynı şekilde gelişir. Uzay fetüslerinde farklı sorunların görülebildiği ortaya çıktı. Geleceğin uzaya yerleşen insanları, Dünya’daki atalarından çok farklı görünebilir.